מי שאומר שהוא לא אוהב שוקולד כנראה משקר, או שהוא אלרגי. אם אתם מהחלק של האוכלוסייה שמטורף על הממתק המיוחד הזה, הכנו בשבילכם כמה מתכונים שוקולדיים מאוד שיספקו את הקרייבינג שלכם בכל שעה ביום. מתחילים.
עוגת שוקולד חלומית בלי קמח
עוגת השוקולד החלומית הזו היא בחירה מושלמת לאירוח. היא עשירה, קרמית ומפנקת במיוחד, והכי חשוב – אין בה קמח, ככה שהיא מתאימה גם למי שרגיש לגלוטן. העוגה הזו קלה להכנה, ומשאירה לכם זמן להתארגן לקראת האורחים. המרקם הייחודי מושג על ידי שימוש בשוקולד מריר איכותי, המון חמאה ואבקת קקאו. התוצאה היא עוגה סמיכה ורכה, עם טעם שוקולד עוצמתי. אפשר להגיש אותה עם קצפת טרייה או כדור גלידת וניל, ולקשט באבקת סוכר או שבבי שוקולד.
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 4 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם אגוזים טחונים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים בכל פעם עד לקבלת מרקם אחיד
- מוסיפים את האגוזים הטחונים והמלח ומערבבים
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים כחצי שעה עד שהעוגה יציבה מבחוץ אך עדיין רכה מבפנים. הגישו את העוגה אחרי שהיא התקררה לטמפרטורת החדר
עוגת שוקולד חמה
עוגת שוקולד חמה היא מתכון מנצח לימי החורף. העוגה אפויה בתבנית עגולה עמוקה, ומורכבת משכבות שכבות של בצק שוקולד אוורירי וקרם שוקולד עשיר. היא מוגשת חמה, כשהשוקולד עדיין נוזלי ומפנק.
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 4 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם קמח
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות
- ממיסים שוקולד וחמאה יחד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל כדי לא לשרוף את המרכיבים
- מוסיפים סוכר, ביצים, קמח, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה קטנה או לתבניות אישיות, ולאחר מכן אופים במשך 10 עד 12 דקות בלבד
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגות להתקרר כמה דקות
- מגישים הכול כשזה עדיין חם, אפשר עם כדור גלידה של וניל או קצפת
סושי שוקולד שמצטלם יפה לאינסטגרם
אם ראיתם ברחבי האינטרנט משהו שנראה כמו סושי אבל הוא בעצם מתוק ומושחת – מדובר בסושי שוקולד טעים שגם אתם יכולים להכין בקלות בבית – אפילו בלי אפייה. הינה המתכון:
מצרכים לבצק:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 5 כפות ממרח שוקולד לבחירתם
- קוקוס טחון
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
מצרכים למילוי:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 מ"ל חלב
- תמצית וניל
- אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה:
- טוחנים את הביסקוויטים עד שאתם מקבלים פירורים דקים
- בקערה מערבבים את הביסקוויטים עם המצרכים האחרים של הבצק עד שיש מרקם אחיד
- מקציפים את המצרכים של המילוי עד שמקבלים מרקם של קצפת
- מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים אותו, חוצים אותו לשניים, מורחים עליו את המילוי ומגלגלים לרולדה או לרול של סושי
- מקפיאים את הסושי ל-6 שעות לפחות כדי לייצב את המרכיבים, ולאחר מכן פורסים לחתיכות כמו סושי רגיל
עוגיות אמסטרדם שהטריפו את ישראל
עוגיות אמסטרדם הפכו ללהיט ברחבי הארץ, ובצדק. אלו הן עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ופריכות, עם מרכז רך ונימוח. מה שהופך אותן למיוחדות זה השילוב של כמה סוגי שוקולד בקינוח אחד, מה שמאפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו וגם מהטעם המושלם.
מצרכים:
- 120 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 3/4 כוס סוכר
- חצי כפית מלח
- כוס ורבע של קמח
- 60 גרם אבקת קקאו
- חצי כפית סודה לשתייה
- 2 ביצים
- שוקולד לבן למילוי
אופן ההכנה:
- חממו את התנור ל-180 מעלות
- המיסו את החמאה והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה
- בקערה נפרדת ערבבו סוכר, מלח, קמח, קקאו וסודה לשתייה
- הוסיפו את תערובת השוקולד והביצים לתערובת היבשה וערבבו עד לקבלת בצק אחיד
- צרו כדורים מהבצק והניחו במרכז כל כדור קצת שוקולד לבן (2 קוביות או פרלין אחד)
- עטפו את השוקולד בבצק וגלגלו לכדור
- שטחו מעט כל כדור על התבנית
- אפו במשך 10 דקות, או עד שהקצוות התקשו אבל האמצע עדיין רך
- תנו לעוגיות להתקרר קצת על התבנית לפני ההגשה
כדורי שוקולד מפנקים
כדורי שוקולד הם נשנוש קליל שאפשר ליהנות ממנו בכל מקום וזמן, ואפשר גם למלא ולצפות אותם בכל התוספות שאתם אוהבים לטאץ' אישי. מבין כל המתכונים שכאן, הכדורים הם כנראה הכי ידידותיים למי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא – כמובן רק אם תצליחו להתאפק לא לאכול הכול בבת אחת.
מצרכים:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת קקאו
- 100 גרם סוכר
- חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
- מפוררים או טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים
- מערבבים את החמאה עם אבקת הקקאו והסוכר. אפשר להוסיף תמצית וניל לטעם נוסף
- מוסיפים את פירורי הביסקוויט וממשיכים לערבב עד שמקבלים תערובת אחידה
- יוצרים כדורים קטנים בגודל ביס
- מגלגלים את הכדורים בתוספות כמו פירורי קוקוס
- מניחים במקרר לחצי שעה להתקשות – וסיימתם!
סיכום
יש אין סוף מתכונים לקינוחי שוקולד מושחתים, טעימים ומפנקים, והרשימה שכאן היא רק על קצה המזלג. תיהנו!