3 רעיונות חלביים לסיום החמץ

מגיע הפסח ואיתו מגיע הצורף לסיים מהר את החמץ בבית. לפניכם 5 מתכונים חלביים שלא צריך בשבילהם קייטרינג חלבי שיעזרו לכן לסיים את את החמץ בבית קצת יותר מהר

  1. פשטידת ארבע גבינות, דלעת וגרעיני דלעת

המרכיבים:

250 גרם גבינה לבנה כחושה מסוג "טוב טעם"

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

1 גביע קוטג'

1 גביע לבן או שמנת חמוצה

1 מכל שמנת מתוקה טרייה 32%

4 ביצים טרופות

2 כוסות קמח מצה

3 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

1/2 1 כוס דלעת מגורדת

2/3 כוס גרעיני דלעת

מלח

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

זעתר

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מתבלים בתבלינים, מערבבים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-50 דקות או עד שהפשטידה יציבה למגע בחלקה העליון. ניתן לאכול את הפשטידה כשהיא חמה או קרה.
  1. לחמניות גבינה

המרכיבים:

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 ביצה גודל L

100 גרם חמאה מומסת/ 1/2 כוס שמן

200 מ"ל שמנת חמוצה

1 כפית שטוחה מלח

200 מ"ל יוגורט בטעם טבעי

200 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/קשקבל/ אמנטל וכו' )

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום/ קצח

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה והמלח.
  2. מוסיפים פנימה את הגבינות והביצה.
  3. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  4. בעזרת הידיים מכדררים כדורים מהעיסה בגודל שזיף.
  5. מניחים את הכדורים בתבנית שקעים משומנת או בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום / קצח.
  7. אופים בחום של 180 מעלות, עד להזהבה יפה. בערך 20 דקות. טעים גם חם וגם בטמפרטורת החדר.

 

מאפה שמרים וארבע גבינות

המרכיבים:

לבצק:

1/2 קילו קמח

2 כפות שמרית

2 כפות סוכר

½ כפית מלח

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

למלית:

גביע קוטג'

100 גר' גבינה מלוחה מגוררת

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

חבילת גבינת קממבר (אם לא משיגים ניתן להוסיף עוד 100 גר' משתי הגבינות הקודמות)

½ כוס אגוזים או זיתים מגולענים

ביצה מעורבת בכפית מים למריחה על המאפים

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (חשוב שהמלח לא יגע בשמרים), ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד כחמש דקות, מכסים ומתפיחים כשעה. (ניתן גם להכניס לשקית ניילון ולהתפיח במקרר כל הלילה.)
  2. מערבבים יחד את כל רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני ארוך בגודל 50 ס"מ על 15 ס"מ. מורחים חצי מכמות המלית על העלה ומגלגלים לרולדה ארוכה.
  4. חותכים לשושנים בעובי 4 ס"מ ומניחים במנג'טים או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותה צורה גם את העלה השני. מתפיחים כ-40 ד', או עד שהשושנים מכפילות את נפחן. מורחים בתערובת הביצה.
  5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 ד', עד שהמאפים זהובים.

מאמרים נוספים