5 טיפים להכנת אסאדו איכותי

הכנת אסאדו היא אומנות ששפים רבים של קייטרינג אסאדו עומלים שנים להגיע לרמת מושלמות. אם בפסח הקרוב אתם רוצים להכין מנת אסאדו משובחות חשוב שתפעלו לפי הטיפים הבאים לצלייה והכנה נכונה של אסאדו בשרי וטעים במיוחד.

  1. חשוב לרכוש בשר איכותי, טרי ככל האפשר ולבקש מהקצב לפרוס אותו מנתח שלם. יש לשים לב לנתח ולא לקנות חלקים שנפרשו מראש, בנוסף מומלץ חשוב לדאוג שהקצב שממנו אתם קונים את נתח האסאדו יחתוך את הנתח בקרבת הצלעות, אך לא קרוב מדיי כך שלא יישאר מספיק בשר לצלייה.
  2. שמרו על תיבול צנועבשר טוב לא צריך תיבול מוגזם אבל הרבה שפים של קייטרינג אסאדו מוספים פלפל ומלח, רוזמרין, שמן זית ועוד. מאוד מומלץ להתנסות עם תיבולים שונים וכמויות שונות של תיבול, עד שתמצאו את התרכובת שאתם הכי אוהבים. זכרו, בכדי להשיג נתח אסאדו מושלם תצטרכו לתבל ולצלות הרבה נתחי אסאדו עד שתתמקצעו בתהליך.
  3. שימו לב, אתם לא עושים כאן על האש! עליכם להרחיק ככל האפשר את האש מהבשר, וזאת בכדי לאפשר לבשר צלייה איטית מאוד אשר הופכת אותו לרך מאוד. לכו לקרוא ספר, סובבו אותו קצת – לכו לראות סרט, סובבו אותו שוב – תתחילו להכין את התוספות ולערוך את השולחן, ורק לאחר מכן תורידו את הבשר מהאש
  4. בשר אסאדו צריך להיצלות בטמפרטורה שגבוהה מ-60 מעלות. כדי להגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק צריך כמובן לדעת כיצד להכין ולתפעל את הגריל. הגריל חייב להיות איכותי ולכלול רשת ברזל שיודעת לשמור על החום.

  5.  אל תפרסו את הבשר מיד או בזמן ההכנה. אחת הטעויות הכי נפוצות היא לפרוס את הבשר בזמן ההכנה כדי לבדוק לאיזו דרגת עשייה הגיע והאם הוא מוכן לאכילה.עדיף לתת לבשר לנוח לפני שהוא נפרס ובשום מקרה לא לפרוס אותו תוך כדי ההכנה.

וזהו! יש לכם אסאדו איכותי וטעים שירשים כל אורח!

catering-asado

מאמרים נוספים